Kategóriák

CELDUC SO 400200 lágyindító szilárdtest relé

Rezisztív jellegű fogyasztók, mint pl.elektromos fűtőtestek, vagy nagy teljesítményű izzólámpák kapcsolásához ajánljuk a francia CELDUC cég SO 400200 szilárdtest relét, amely 230V-os hálózati feszültséghez, max. 35A-ig használható.

Termékismertető

Az iparban gyakran szükség van az elektromos fogyasztók speciális indítására, kapcsolására. Ez főleg olyan, rezisztív jellegű fogyasztók esetén lényeges mint az elektromos fűtőtestek, nagy teljesítményű izzólámpák, és általában olyan fogyasztók esetében, ahol a bekapcsoláskor nagy áram impulzusok lépnek fel, és a nominális áramfelvétel csak bizonyos idő után áll be. Ezeknek a fogyasztóknak a kapcsolására olyan speciális kapcsoló áramkörök szükségesek, melyek adott időtartamon belül rövid impulzusokban kapcsolják rá a fogyasztóra a tápfeszültséget, ezzel elősegítik, hogy a fogyasztó úgymondván „bemelegedjen” és az áramfelvétele elérje a nominális értéket. Ezután az eszköz 100% teljesítményt kapcsol a fogyasztóra. Ezek az eszközök a lágyindítók. Használatuk célja az, hogy védjük a tápláló vezetékeket és a védő biztosítékot a túláramtól, ami fellép a fenti fogyasztók azonnali kapcsolása esetén.

A Celduc cég által gyártott SO 400200 230V-os hálózati feszültségre, max. 35A kapcsolására méretezett lágyindító szilárdtest relé, speciálisan a fent említett fogyasztók lágyindítására tervezve. A bemeneti kapcsoló feszültség tartomány szabványos 8-30V DC, de az eszköz nem kapcsolja azonnal a kimenetet 100%-ra, hanem fél másodperc (500msec.) késleltetéssel, lineárisan növeli a kimenő teljesítmény 0-tól 100%-ig, fázishasításos módszerrel.

Figyelem: A szilárdtest reléket, amennyiben nem rendelkezik hűtőbordával, hűtőbordára kell szerelni, valamint tartós rövidzár ellen a terhelés oldalon biztosítékkal kell védeni! A megfelelő biztosíték kiválasztása érdekében (áramérték, I²t-paraméter), kérjük feltétlen olvassa el a gyári adatlapot, mely honlapunkról(www.ret.hu) letölthető, vagy hívja szakembereinket! Alapszabály a biztosíték kiválasztásakor: I²t(SSR) = 2* I²t (biztosíték).

Az SO 400200 lágyindítót megtalálja kínálatunkban, a megfelelő hűtőbordákkal (SK89, SK434) és biztosítékokkal együtt.

A CELDUC cégről egy video:

Az SO 400200 jellemzői:

  • 4 kV szigetelési feszültség,
  • 8…30 V DC (max. 9mA) bemeneti vezérlő feszültség,
  • 200…260V AC (RMS) vezérelt feszültség,
  • túlfeszültség védelem a kimeneten,
  • széles működési hőmérséklettartomány (-40…+90°C),
  • UL/EN/VDE megfelelőség tanúsítványok,
  • ROHS kvalifikált.

 

SO 400200 cégünk kínálatában:

CikkszámTípus
49-05-21 SO 400200 Uo=260V AC, 35A, Ui=8..30V DC, lágyindító szilárdtest relé