0
Bruttó:
0.00 HUF
Nettó:
0.00 HUF
FONTOS ÜZENET

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy

2024. május 20-a pünkösdhétfő munkaszüneti nap,
ezért ezen a napon minden egységünk

ZÁRVA

A május 17-én pénteken feladott csomagok május 21-én kedden kerülnek kiszállításra.

FONTOS ÜZENET

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy

2024. május 20-a pünkösdhétfő munkaszüneti nap,
ezért ezen a napon minden egységünk

ZÁRVA

A május 17-én pénteken feladott csomagok május 21-én kedden kerülnek kiszállításra.

Kategóriák

Ultra miniatűr szenzorok környezeti paraméter mérésére

Két, ultra miniatűr környezeti paraméter mérésére használható áramkört mutatunk be cikkünkben a Bosch Sensortec vállalattól. Az egyik relatív páratartalmat, hőmérsékletet, légnyomást és levegőminőséget mér, míg a másik gyorsulásmérő és giroszkóp egyben.

Termékismertető

A Bosch cégcsoportba tartozó Bosch Sensortec vállalat ismert az innovatív megoldásokról a szenzortechnikában. A cég termékei, a környezeti paraméterek mérésére szolgáló, ultra miniatűr érzékelők túlnyomó részt felületszerelt LGA tokozásban kerülnek piacra. A konkurens termékekkel összevetve a Bosch Sensortec érzékelőket ultra alacsony áramfelvétel jellemzi, ami lehetővé teszi alkalmazásukat elemes készülékekben, mert hosszú elem élettartam érhető el. Ezen felül a cég termékei milliószámra megtalálhatók a mai mobiltelefonokban és egyéb hordozható készülékekben.

A cég áramkörei közül, cégünk kínálatában megtalálható az alábbi két termék:

A BME 680 ultra miniatűr, LGA8 felületszerelt tokozásban elhelyezett, 4 az 1-ben kombinált érzékelő, mely segítségével hőmérsékletet (Temp), relatív páratartalmat (RH), légnyomást (P), valamint a levegő minőségét mérhetünk. A beépített levegő minőségét mérő gázérzékelő információt ad a levegőben található illékony szerves vegyületek /VOC (Volatile Organic Compound) koncentrációjáról, a beltéri levegő minőség /IAQ (Indoor Air Quality) mértékéről. A gyártó által biztosított firmware alkalmazásával a szenzor megadja a levegő minőségét a szabványos IAQ skálán 0…500 között. Az interfész standard I2C és SPI. A különféle szenzor funkciók egymástól függetlenül ki- illetve bekapcsolhatók, a mérés gyakorisága is beállítható, jól kézben tartva így az átlag áramfelvételt.

A BMI 160 egy ultra miniatűr, LGA14 felületszerelt tokozásban elhelyezett gyorsulásmérő (accelerometer) és giroszkóp (gyroscope) áramkör. Az interfész standard I2C és SPI. Kiegészítő (slave) SPI interfésszel rendelkezik, így más szenzort rákötve szenzor láncot tudunk kialakítani. Többféle mérési mód és mintavételi sebesség beállítható, ezzel optimalizálhatjuk az átlag áramfelvételt. Megszakítást generáló áramkörrel rendelkezik, ami adott esemény (elmozdulás, elfordulás) esetén megszakítást tud küldeni a kezelő mikrovezérlőnek, max. 20 µA áramfelvétel mellett.

Az IC-k kezeléséhez, paraméterezéséhez és a mérési adatok kiolvasásához szükséges példaprogramok, applikációk letölthetők a cég honlapjáról: BME680, BMI160.

A BME 680 jellemzői:

  • Tápfeszültség 1.71…3,6 V,
  • alacsony aktív áramfelvétel üzemmódtól függően,
  • négyféle beépített szenzor,
  • ipari hőmérséklet tartomány -40…+85°C,
  • I2C, SPI interfészek,
  • miniatűr felületszerelt tokozás, LGA8.

A BMI160 jellemzői:

  • Tápfeszültség 1.71…3,6 V,
  • alacsony aktív áramfelvétel: 130…920 µA,
  • ipari hőmérséklet tartomány -40…+85°C,
  • I2C, SPI interfészek,
  • 1024 byte FIFO,
  • miniatűr felületszerelt tokozás, LGA14.

 

Raktári kínálatunk:

CikkszámTípus
50-01-70 BME 680 kombinált szenzor környezeti paraméterek mérésére, SMD LGA
50-01-69 BMI 160 SMD precíziós gyorsulás érzékelő és giroszkóp, 16-bit LGA14