Kategóriák

CELDUC szilárdtest relé minden felhasználásra

Több millió kapcsolás, mechanikus vagy elektronikus zaj, veszélyes szikrák és mindez kopás nélkül? Kapcsolási feladatokhoz a terhelési jellemzők alapján válasszon a francia CELDUC cég szilárdtest reléiből!

Termékismertető

Az elektronikai iparban kapcsolási feladatokra általánosságban elterjedtek a hagyományos jelfogókat felváltó szilárdtest relék. Ezek komoly előnyökkel rendelkeznek a hagyományos mechanikai kapcsolást biztosító jelfogókkal szemben, mint pl. kapcsolás a váltakozó áram nullátmenet pontjában, széles bemeneti feszültség tartomány a vezérlő feszültségre, AC vagy DC vezérlő feszültség, pergés-mentes működés (prell), kapcsoláskor jelentkező túlfeszültség tüskék elnyelése stb.

Raktári termékválasztékunk kialakításánál szem előtt tartottuk, hogy Ügyfeleinknek minél több ipari kapcsolási feladatra megoldást kínáljunk a CELDUC szilárdtest relék felhasználásával.

A jellemzően induktív fogyasztók kapcsolására alkalmazott SC/SO76xx-sorozat azonnali kapcsolású szilárdtest relék főleg villanymotorok kapcsolására alkalmazható, akár fázishasításos vezérlésre is. Túlfeszültség elnyelő varisztort és RC-áramkört tartalmaznak.

Az általános feladatokra tervezett SC/SO86xx-sorozat általános fogyasztók, mint pl. fűtőszálak, világító berendezések, különféle készülékek kapcsolására alkalmazható nullátmenet kapcsolású szilárdtest relé-család. Túlfeszültség elnyelő varisztort tartalmaznak.

A főleg rezisztív fogyasztók -pl. fűtőszálak- kapcsolására alkalmazott SC/SO96xx-sorozat tagjai nullátmenet kapcsolású szilárdtest relék. Nem tartalmaznak túlfeszültség levezető áramkört, a tervező szabad kezet kap külső, egyéni túlfeszültség elnyelő hálózat kialakításához, és így induktív fogyasztók kapcsolására is alkalmassá válik.

A francia CELDUC cég hivatalos magyarországi disztribútoraként a cég által gyártott szilárdtest relék (SSR) széles választékát kínáljuk raktárról. A raktáron nem található típusok szállítását is biztosítani tudjuk a CELDUC cég teljes kínálatából, külön egyeztetés alapján.

Figyelem: A szilárdtest reléket hűtőbordára kell szerelni, valamint tartós rövidzár ellen a terhelés oldalon biztosítékkal kell védeni! A megfelelő biztosíték kiválasztása érdekében (áramérték, I²t-paraméter), kérjük feltétlen olvassa el a gyári adatlapot, mely honlapunkról letölthető, vagy hívja szakembereinket! Alapszabály a biztosíték kiválasztásakor hogy I²t(SSR) = 2*I2t (biztosíték).

A hűtőbordák (SK89SK434) és biztosítékok szintén a kínálatunk részét képezik.

Figyelem: Villanymotor (AC-53) kapcsolása esetén a szilárdtest relékkel kapcsolható maximális áram kevesebb mint rezisztív típusú terhelések esetén. Kérjük, alkalmazás előtt olvassa el a gyári adatlapot!

 

Az SC/SOxx-sorozat jellemzői:

  • Ipari szabvány téglalap alakú tokozások,
  • 25…125 A-es terhelhetőségű típusok,
  • 4 kV szigetelési feszültség,
  • általában 3…30 V DC vagy 20…265V AC bemeneti vezérlés (típustól függően),
  • általában 24…520V AC (RMS) vezérelt feszültség (típustól függően),
  • belső RC vagy varisztoros túlfeszültség védelem (egyes típusok),
  • azonnali vagy nullátmenet kapcsolás,
  • széles működési hőmérséklettartomány (-40…+100°C),
  • UL/EN/VDE tanúsítványok,
  • ROHS.