Kategóriák

Kiváló minőségű tömbkondenzátorok a WIMA cégtől

Raktári kínálatunkból a német WIMA cég különféle fóliakondenzátor típusait foglaljuk össze, felhasználási területük szerint csoportosítva.

Termékismertető

Az elektronikai készülékek és berendezések mai napig nélkülözhetetlen alkatrészei a hagyományos tömb kondenzátorok. Ezeket a kondenzátorokat kiváló hőmérséklet stabilitás, impulzustűrő képesség, kis szivárgási áram és nagy áram terhelhetőség jellemzi, ezért nem válthatók ki más kondenzátor technológiákkal mint pl. elektrolit, tantál vagy kerámia kondenzátorok.

A német WIMA cég világszerte ismert a kiváló minőségű fólia kondenzátorokról. A termékskála lefedi a fólia kondenzátorok teljes palettáját, a furatszerelt és felületszerelt típusok egyaránt megtalálhatók. Cégünk kínálatában közel 500 féle WIMA tömbkondenzátor szerepel, különféle családokba tartozó, feszültség- és kapacitás értékű, raktárról szinte valamennyi azonnal szállítható.

Konstrukció szerint a cégünknél található WIMA kondenzátorok alapvetően három csoportra oszthatók:

A film/fólia kondenzátorok (FKP-2, FKS-2) poliészter vagy polipropilén szigetelő film és alumínium fólia összetekerve. Előnyük az alacsony soros ellenállás és a magasabb áram terhelhetőség.

A fémezett fólia kondenzátor családok (MKS-02, MKS-2, MKS-4, FKP-1, FKP-02, MKP-10) összetekert poliészter vagy polipropilén szigetelő filmet tartalmaznak, melyre vákuumban fém réteg lett gőzölögtetve. Ennek a konstrukciónak az előnye az öngyógyulási képesség. Amikor a kondenzátor szigetelése átüt túlfeszültség következményeként, akkor az adott ponton a fémezés „elpárolog”, az átütési pont körül és szigetelő gyűrű marad, a kondenzátor nagy valószínűséggel túléli a túlfeszültség impulzust és használható marad.

A fémezett, impregnált papír kondenzátorokat (MP3-X2, MP3-Y2) leginkább hálózati zavarszűrő áramköröknél alkalmazzák. A család kiváló impulzustűrő és öngyógyuló képességekkel rendelkezik.

A felhasználás területe alapján, az elektronikai iparban, szinte minden olyan alkalmazásra kiválóak a WIMA kondenzátorok, ahol tömb kondenzátorok alkalmazása szükséges:

Az FKP-1, FKP-02, FKP-2, FKS-2 és MKP-10 családok tagjait, az impulzustűrő képességnek köszönhetően többnyire olyan területeken alkalmazzák, ahol az említett tulajdonság elsődleges, mint pl. ipari vezérlések, impulzus elnyelés, motor vezérlések, kapcsolóüzemű tápegységek stb.

Az MKS-02, MKS-2 és MKS-4 családok tagjait főleg szűrő és időzítő kapcsolásokban alkalmazzák.

Az MP3-X2 és MP3-Y2 családok tagjai az X2- és Y2-szabványnak megfelelő, hálózati zavarszűrő alkalmazásokban használatosak. Az X2-család tagjai a fázis és fázis vagy fázis és a neutrális vezeték között, az Y2-család tagjai pedig a fázis vezetékek és a védőföld közé kerülnek beépítésre.

Cégünk kínálatában megtalálható a WIMA fólia kondenzátorok széles választéka. Szinte minden furatszerelt kondenzátor család megtalálható cégünknél. WEB felületünkön, a kereső mezőbe írja be a gyártó cég nevét, a „WIMA” kifejezést, mint kereső szót. A megjelenő termékek között tovább szűkítheti a találatok számát ha rákattint a megjelenő „Tömbkondenzátorok..” linkre és a szűrő mezők között a „Gyártói termékcsoport” szűrő mezőben kiválasztja a megfelelő kondenzátor családot.

 

A WIMA kondenzátorok jellemzői:

  • Széles kapacitás tartomány,
  • kiváló minőség,
  • sokféle méret és beültetési lábtávolság,
  • ROHS,
  • többféle kapacitás tolerancia.
Hírhez kapcsolódó termékek