Kategóriák

Alacsony maradék feszültségű (low drop) stabilizátor

Spóroljon energiát! Elemes táplálású készülékekhez használjon low-drop stabilizátort a hagyományos helyett!

Termékismertető

Az elektronikai áramkörök elengedhetetlen részét alkotják a lineáris feszültség stabilizátorok, a kapcsolóüzemű feszültség stabilizátorok térhódításától függetlenül. Sok alkalmazásban a kapcsolóüzemű tápegységek nem alkalmazhatók, a (lineáris megoldáshoz képest) magas ára, bonyolultsága vagy a kimenő zajszint miatt. A lineáris stabilizátorok azon hibáját, hogy nem lehet kis méretben elkészíteni a tápellátást, mivel szinte minden esetben méretes hűtőbordára kell őket szerelni, mérsékelhetjük, vagy akár ki is küszöbölhetjük az ún. low drop stabilizátorok alkalmazásával. Ezekhez az alkalmazások nagy részében nem kell a drága és nagy felületű hűtőborda, ezért a tápellátás relatív olcsón, kis méretben megoldható.

Az alacsony maradék feszültségű stabilizátorok fontos jellemzője és valójában elvárás, hogy a stabilizátor tartsa a stabil kimenő feszültséget akkor is, ha a bemeneti és kimeneti feszültség közötti különbség 1V alatt van. Általában a jobb low drop stabilizátorok stabil kimenetet biztosítanak 400-500 mV feszültség különbségig, a legújabb típusoknál ez az érték akár 100 mV is lehet. Az alacsony bemeneti-kimeneti feszültség különbség ellenére a stabilizátorok a működésük közben képesek biztosítani a maximális kimenő áramot a fogyasztó felé. Emellett az új, modern low drop stabilizátorok nagy része ultra alacsony saját áramfelvétellel rendelkezik, valamint tiltható, aminek segítségével a központi mikrovezérlő az energiatakarékosság érdekében kikapcsolhatja a készülék egyes részeinek áramellátását. Az áramkörök túlnyomó része túláram-, és termikus megfutás elleni védelemmel is rendelkezik.

Az alacsony maradék feszültségnek és ultra alacsony saját áramfelvételnek köszönhetően ezek a stabilizátorok ideálisak elemes készülékekben történő felhasználásra, ahol az energia felvétel kritikus.

Kínálatunkban számos low drop stabilizátor található több gyártótól, különféle tokozásokban, sokféle kimenő áram terhelhetőségre, az elektronikai gyakorlatban alkalmazott szabványos fix feszültségekre: +1,8 V, +2,5V, +2,8V, +3V, +3.3V stb. Emellett negatív és állítható kimenő feszültségű típusok is találhatók.

A low drop stabilizátorok megkereséséhez a WEB-oldalunkon írja be a kereső mezőbe a „low drop” kereső szót és a cikkcsoport találatok között válassza ki az állandó feszültségű, vagy a változtatható feszültségű stabilizátor cikkcsoportot.