Kategóriák

CELDUC SGB 3-fázisú szilárdtest relék kínálatunkban

Kemencék, víztartályok fűtéskapcsolásához használjon 3-fázisú szilárdtest relét!

Termékismertető

Az iparban, az elektromos berendezések kapcsolása és vezérlése területén a hagyományos mechanikus mágneskapcsolók helyét sok esetben átvették a tirisztor és triac alapú kapcsoló eszközök, szilárdtest relék. Ezek mechanikai kontaktus mentes kapcsolást tesznek lehetővé, akár a váltakozó áram nullpontja közelében is, amivel nagyban csökkenthetők a kapcsoló eszköz által keltett elektromos zavaró jelek, valamint a kapcsolásból adódó feszültség és áram tranziens impulzusok is, amik fő okozói a kapcsoló eszköz idő előtti meghibásodásának.

A CELDUC cég hivatalos magyarországi disztribútoraként az általuk gyártott szilárdtest relék (SSR) széles választékát kínáljuk raktárról. A hagyományos 1-fázisú szilárdtest relék mellet 3-fázisú, valamint speciális funkciókat ellátó (pl. forgásirány váltó) szilárdtest reléket is forgalmazunk, melyek közül az alábbi 3-fázisú típusokat szeretnénk bemutatni:

Az SGB 963360E 35A-es, és az SGB 965360E 50A-es 3-fázisú szilárdtest relé, nullátmenet kapcsolású típus, főleg rezisztív fogyasztók kapcsolására, szabályozására ajánlott. Tipikusan ezek különféle fűtőtestek kemencékben, víztartályokban és egyéb berendezésekben. Az eszköz az ún. 2-pólusú (2-legs) szilárdtest relék családjába tartozik, ahol a 3-fázis közül kettő van megszakítva, a harmadik fázis közvetlenül át van vezetve a kimeneti csatlakozóra. Egyaránt alkalmazható delta kötésben, illetve csillag kötésben nulla vezeték alkalmazása nélkül. Ezek a szilárdtest relék általában olcsóbbak a 3-pólusú típusoknál, mivel ezzel a kapcsolási módszerrel meg lehet takarítani egy fázison a kapcsoló eszközt. A bemeneten bekapcsolást jelző zöld LED-et tartalmaz. A kimeneten antiparallel tirisztorok találhatók. Ezzel a kapcsolási módszerrel, a triac kapcsolókkal szemben biztosítható a magas impulzus áram terhelhetőség és a kapcsoló eszközök hosszú élettartama.

Figyelem: A szilárdtest reléket, amennyiben nem rendelkezik hűtőbordával, hűtőbordára kell szerelni, valamint tartós rövidzár ellen a terhelés oldalon biztosítékkal kell védeni! A megfelelő biztosíték kiválasztása érdekében (áramérték, I²t-paraméter), kérjük feltétlen olvassa el a gyári adatlapot, mely honlapunkról letölthető, vagy hívja szakembereinket! Alapszabály a biztosíték kiválasztásakor: I²t(SSR) = 2*I2t (biztosíték).

A hűtőbordák SGB relékhez (pl. SK89-100)  és biztosítékok (6.3x32mm-es F-sorozatú 16A-ig, T-sorozatú 12,5 A-ig, valamint minden gG-sorozatúgL-sorozatú 16 A-ig és minden aR-sorozatú) cégünknél szintén megvásárolhatók.

 

A CELDUC SGB 3-fázisú szilárdtest relék jellemzői:

  • Ipari szabvány tokozás,
  • főleg rezisztív fogyasztók kapcsolására alkalmas,
  • 4 kV szigetelési feszültség,
  • DC 10-30V bemeneti vezérlő feszültség,
  • fázisfeszültség és vonalfeszültség kapcsolására,
  • nullátmenet-kapcsoló típus,
  • széles működési hőmérséklettartomány (-40...+100°C),
  • RoHS kompatibilis.

 

CELDUC SGB 3-fázisú szilárdtest relék cégünk kínálatában:

CikkszámTípus
49-05-18 SGB 963360E, szilárdtest-jelfogó, 3-fázisú 24-600 Vac / 3 x 35A, 10-30Vdc bemenet
49-04-73 SGB 965360E, szilárdtest-jelfogó, 3-fázisú 24-600 Vac / 3 x 50A, 10-30Vdc bemenet