Kategóriák

Minőségi hálózati transzformátorok a HAHN cégtől

A hagyományos még mindig menő! 1885 óta alkalmazzák őket, bizonyítottak és valóban megbízhatóak!

Termékismertető

A tápegység a mai modern elektromos készülékek nélkülözhetetlen eleme. A helytakarékosság és az energiafelhasználás követelményeit figyelembe véve a mai tápegységek túlnyomó része kapcsolóüzemű elven működő egység, viszont még ma is vannak olyan elektromos berendezések, ahol a hagyományos hálózati transzformátorok használata elengedhetetlen, pl. a precíz mérő- és szabályozó berendezések, orvosi műszerek, kutatásban alkalmazott berendezések stb., ahol a kapcsolóüzemű tápegységek az általuk generált kHz vagy MHz tartományba eső zaj miatt még komoly szűrő áramkörök beépítése mellet sem alkalmazhatók.

A német HAHN cég minőségi hálózati transzformátorok elismert gyártója, és mint a magyarországi disztribútoraként a standard hálózati transzformátorok választékának egy részét raktárról kínáljuk partnereinknek, főleg a gyakran alkalmazott szekunder feszültségű típusokat. Az unión belül gyártott, „made in Europe” HAHN transzformátorok magas minőséget képviselnek. A kínálatunkba a szabványos EI- és UI-vasmaggal szerelt típusokat vezettük be.

Az EI-vasmaggal szerelt típusok megtalálhatók kínálatunkban 1,3…4,5VA teljesítmény tartományban, szabványos szekunder feszültség értékekkel. A nagyobb teljesítményű típusok is szállíthatók megbeszélés alapján. Ezek nem raktári típusok cégünknél, mivel ebben a teljesítmény tartományban már ritkábban alkalmaznak hálózati transzformátorokat, inkább a kapcsolóüzemű modulok használata elterjedt. A kis teljesítményű típusok viszont gyakran használatosak még ma is, főleg mert ilyen kis teljesítményfelvétel esetén nem elsődleges szempont az energia megtakarítás, egyes típusok egyébként teljesítik az ErP (Energy related Products), a készülékek gazdaságos energia felhasználására vonatkozó európai direktívát (2009/125/EC). Az EI-vasmaggal szerelt típusokat megtalálja WEB-oldalunkon ha a kereső mezőbe begépeli a „BVEI” kereső szót.

Az UI-vasmaggal szerelt alacsony profilú, helytakarékos típusok megtalálhatók kínálatunkban 1,0…60VA teljesítmény tartományban, szabványos szekunder feszültség értékekkel. Ebben a családban találhatók osztott primer tekercses (2 x 115V) típusok is. A szekunder oldal tekintetében találhatók egy- illetve két tekercses típusok. Az UI-vasmaggal szerelt típusokat megtalálja WEB-oldalunkon ha a kereső mezőbe begépeli a „BVUI” kereső szót.

 

A Hahn UI-típusú transzformátorok jellemzői:

  • Igény szerint osztott primer tekercs típusok,
  • igény szerint osztott szekunder tekercs típusok,
  • alacsony profil, helytakarékos kivitel,
  • magas átütési feszültség > 6000V,
  • szabvány megfelelőség, DIN/UL/CSA,  
  • egyes típusok ErP megfelelőséggel,
  • ROHS, REACH kompatibilis.