Kategóriák

Nagy teljesítményű, felületszerelt szupresszor-diódák SMB-tokozásban

A hirtelen fellépő feszültségimpulzusok ellen az érzékeny elektronikus áramkörök védelme érdekében védekezzen tranziens szupresszor-dióda beépítésével. Cikkünkben a német Diotec cég SMB tokozású alkatrészeivel erre ajánlunk megoldást.

Termékismertető

Az elektronikai áramkörök nélkülözhetetlen elemei az áramkörök bemeneti védelmét ellátó, túlfeszültség impulzusokat elnyelő alkatrészek. Ezt a mai gyakorlatban a hagyományos varisztoros és egyéb megoldások mellett sokszor tranziens szupresszor-diódák beépítésével oldják meg. Nagy előnyük a hagyományos megoldásokkal szemben a gyors reagálási sebesség, és ezzel az áramkörök hatékony védelme. Egyaránt alkalmazzák egyenáramú hálózatokon és váltakozó áramú hálózatokon is, az előzőkre egyirányú (uni-direkcionális), az utóbbiakra kétirányú (bi-direkcionális) típusok használhatók.

10-11_3.gif

10-11_4.gif

Ur, Ir: Nominális feszültség adott áram mellett. (Ez alapján pl. 12V tápfeszültségre választható típusok: P6SMBJ12CA, 1.5 KE 15A, 1.5 KE 15CA, BZW 06-13)
Ubr, Ibr: Törésponti feszültség garantált tartománya adott áram mellett.

A német DIOTEC cég a diszkrét félvezetők ismert és elismert gyártója. A széles kínálat egyik szegmense a szupresszor-diódák, hagyományos furatszerelt, illetve felületszerelt kivitelben. A kínálatból cégünknél bevezetett raktári típus a P6SMBJ… felületszerelt szupresszor-dióda család. Azok a fejlesztők alkalmazhatják hatékonyan, akiknek a helytakarékosság miatt fontos a felületszerelt kivitel, ezért a hagyományos, nagy méretű furatszerelt szupresszor diódák, vagy a nagyobb méretű, de felületszerelt SMC-tokozású diódák nem alkalmasak. Sokféle törésponti feszültség típus van a kínálatunkban, de főleg a gyakran használt feszültség típusok találhatók meg. A diódák a szabványos 600W/1milisecundum impulzus tűrési feltételt teljesítik. A tokozás szabványos SMB, JEDEC elnevezése DO-214AA. Az egyirányú típusok elnevezése A-val, a kétirányú típusok elnevezése CA-val végződik. A P6SMBJ… felületszerelt szupresszor-diódákat kedvező áron kínáljuk, teljes egészében kiválthatók vele a más gyártó hasonló termékei, sok esetben versenyképes áron.

Cégünk kínálatában megtalálható a furatszerelt és felületszerelt szupresszor-diódák széles választéka, több gyártótól, többféle teljesítményben és kivitelben.

 

A P6SMBJ… diódák jellemzői

  • Felületszerelt miniatűr tokozás, SMB (DP-214AA),
  • 600W/1msec. szabványos impulzus tűrés,
  • egyirányú és kétirányú típusok,
  • magas impulzus csúcsáram 100A,
  • széles hőmérséklet tartomány -50...+150°C.
Hírhez kapcsolódó termékek