Kategóriák

Folyasztószerrel átitatott ónszívó zsinórok

Javítási munkáknál a gyors és tiszta kiforrasztásához ónszívó zsinórt is használunk. Köztudott, hogy az ónszívó-szalagok között nagyon nagy különbségek vannak. Az eltérés nem a réz-fonatban keresendő, hanem a folyasztószerben. A cikkünkben bemutatott Stannol cég kiváló termékei minden elvárásnak megfelelnek.

Termékismertető

A Stannol cég forrasztástechnikai termékei ismertek és kedveltek az elektronikai szakemberek körében. A cég termékeinek széles választéka lefedi a forrasztástechnika széles területét.

Az elektronikában a javítási, kiforrasztási munkák elvégzésében szükségesek a kiforrasztást segítő szerszámok és segédanyagok. Egyik hasznos eszköz a kiforrasztást segítő ónszívó zsinór, ami bevonat nélküli, rézharisnyából áll. Ha a felmelegített, javítandó felületre tesszük akkor felszívja a megolvadt ónt az alkatrészek lábáról és a NYÁK forrpontjairól.

Cégünk kínálatában újdonságként bevezetésre került a Stannol cég egyik kiváló és hasznos terméke, a folyasztószerrel átitatott ónszívó zsinór. Négyféle szalag szélességű típust tudunk adni ügyfeleinknek, a legvékonyabb 0,8mm-es típustól a 2,7mm-es típusig. A vékony típus a finomabb javítási munkákra, míg a vastagabb típusok a nagyobb forrasztási felületek megtisztítására alkalmasak. Az ónszívó zsinórok ún. NO-CLEAN flux-al, folyasztószerrel vannak átitatva, elősegítve ezzel a tisztítandó felületen az ón hatékonyabb felszívódását a rézharisnyába, illetve a maradék ón jobb terülését a NYÁK-on. A NO-CLEAN jellegű flux-ok jellemzője, hogy utólag nem szükséges a folyasztószer maradványait oldószerekkel eltávolítani, vagyis nem kell a javított NYÁK-ot utólag lemosni, letisztítani.

 Újonnan bevezetett ónszívó zsinórok a Stannol cégtől:

CikkszámTípus
68-08-64 870051, ónszívó zsinór 0.8mm/1,5 méter, NO-CLEAN flux-al
68-08-65 870052, ónszívó zsinór 1.5mm/1,5 méter, NO-CLEAN flux-al
68-08-66 870053, ónszívó zsinór 2.2mm/1,5 méter, NO-CLEAN flux-al
68-08-67 870054, ónszívó zsinór 2.7mm/1,5 méter, NO-CLEAN flux-al