Kategóriák

Maximális impulzus-teljesítmény minimális méretben

Kis méret, kisebb súly, nagyobb teljesítmény. A Diotec Semiconductor által költségtakarékos alternatív megoldásokat kínálunk raktárról a kiváló Vishay termékek használóinak! Mostani cikkünkben a TPSMA… szupresszor dióda kínálatunkat mutatjuk be.

Termékismertető

Az elektronikai áramkörök nélkülözhetetlen elemei az áramkörök bemeneti védelmét ellátó, túlfeszültség impulzusokat elnyelő alkatrészek. Ezt a mai gyakorlatban a hagyományos varisztoros és egyéb megoldások mellett sokszor tranziens szupresszor-diódák beépítésével oldják meg. Alkalmazásuk fő oka a hagyományos megoldásokkal szemben a gyors reagálási sebesség, és ezzel az áramkörök még hatékonyabb védelme. Egyaránt alkalmazzák egyenáramú hálózatokon és váltakozó áramú hálózatokon is, az előzőekre egyirányú (uni-direkcionális), az utóbbiakra kétirányú (bi-direkcionális) típusok használhatók.

A német DIOTEC cég a diszkrét félvezetők ismert és elismert gyártója. A széles termék paletta egyik szegmensét a szupresszor-diódák képviselik, hagyományos furatszerelt, illetve felületszerelt kivitelben. A kínálatból újdonságként bevezettük a TPSMA… felületszerelt szupresszor-dióda család kurrens feszültség típusait. Ennek a családnak nagy előnye a kis méret, felületszerelt, lapos kivitel. Ezért kifejezetten jó választás ultravékony, alacsony profilú készülékekben történő alkalmazásra.

A kis mérete mellet ezek a szupresszor diódák képesek akár 600W/1milisecundum túlfeszültség impulzusok elnyelésére. Más gyártók ekkora impulzus teljesítményt elnyelő diódát a méretesebb SMB tokozásban helyeznek el. A tokozás az SMAF, a szabványos SMA tokozástól kisebb méretű 3,4x2,5mm, vastagsága mindössze 1,2mm (!!). Kínálatunkban az egyirányú típusok találhatók meg a standard +5V, +12V, +15V, +24V és +48V tápfeszültségekre.

A szupresszor diódákat alacsony áron kínáljuk, teljes tekercsek vásárlása esetén az ár még kedvezőbb. A bemutatott DIOTEC temékeken felül cégünk kínálatában megtalálható a furatszerelt és felületszerelt szupresszor-diódák széles választéka, több gyártótól, többféle teljesítményben és kivitelben.

 

A TPSMA… szupresszor diódák jellemzői:

  • Felületszerelt miniatűr tokozás, SMAF (4,6mm × 2,5mm × 1,2mm),
  • 600W/1msec. szabványos impulzus tűrés,
  • egyirányú és kétirányú típusok,
  • magas impulzus csúcsáram 60A,
  • ultra alacsony tokozás,
  • széles hőmérséklet-tartomány: -50...+150°C.

 

TPSMA… szupresszor diódák kínálatunkban

CikkszámTípus
95-04-55 TPSMA6L5.0A, Tranziens szupresszor, Vrm=5 V (600W/1ms) SMD, SMAF, egyirányú
95-04-56 TPSMA6L12A, Tranziens szupresszor, Vrm=12 V (600W/1ms) SMD, SMAF, egyirányú
95-04-57 TPSMA6L15A, Tranziens szupresszor, Vrm=15 V (600W/1ms) SMD, SMAF, egyirányú
95-04-58 TPSMA6L24A, Tranziens szupresszor, Vrm=24 V (600W/1ms) SMD, SMAF, egyirányú
95-04-59 TPSMA6L48A, Tranziens szupresszor, Vrm=48 V (600W/1ms) SMD, SMAF, egyirányú