Kategóriák

ESP-12E - egy rendkívül olcsó, de annál hatékonyabb Wi-Fi modul

Aki IoT alkalmazásokat fejleszt, az elmúlt 5 évben már biztosan találkozott az ESP8266 platformmal. Ennek a sorozatnak az egyik legnépszerűbb tagja az ESP8266 ESP-12E Wi-Fi modul, amit most raktárról kínálunk rendkívül kedvező áron. Segítségével szenzorok és vezérlők vezetéknélküli kommunikációja valósítható meg.

Termékismertető

A mai fejlesztésű, modern felhasználási igényeknek megfelelő elektronikai készülékekben szinte kötelező elem a vezeték nélküli kapcsolat megléte, mely a készülék vezérlését, újraprogramozását, illetve az általa szolgáltatott adatok kiolvasását szolgálja. A ma használatos vezeték nélküli szabványok közül a leggyakrabban Bluetooth, illetve Wi-fi kommunikációt alkalmazzák. Az adatátvitel miniatűr RF-modulok segítségével valósítható meg.

A távolkeleti gyártók elárasztották a piacot az olcsó, minden funkciót (mikrovezérlő, RF stb.) egyben tartalmazó SOC (system on chip) áramkörökkel, és az ezekre épülő modulokkal. Kiemelkedik az Espressif Systems, mint SOC-ek és az erre épülő modulok gyártója, de a cég chip áramköreit felhasználva több más gyártó is gyárt RF modulokat.

Cégünk kínálatában megtalálható az Ai Thinker cég ESP8266 chip-re épülő modulja a közkedvelt, széles körben használt szabványos ESP8266 ESP-12E Wi-Fi modul. A felhasználása nagyon egyszerű, nem igényel sem rádiófrekvenciás ismereteket, sem Wi-Fi protokoll tudást. A modul tartalmazza a NYÁK-on az antennát is, ennek köszönhetően csak tápfeszültség és kommunikációs I/O-portok csatlakoztatása szükséges a modul használatához.

A modul támogatja az IEEE802.11 b/g/n RF-szabványt, valamint tartalmazza a komplett TCP/IP protokollt. A modul felhasználható mint önálló, programozható vezeték nélküli Wi-Fi csomópont, illetve a berendezés részeként, mint kiegészítő kommunikációs modul. Az ESP8266 ESP-12E modulban található 32-bites mikrovezérlő 160 MHz maximális órajellel képes üzemelni, tartalmaz UART, I2C, PWM, HSPI digitális perifériákat, 10-bites AD-átalakítót és szabadon felhasználható I/O-portokat. Szolga modulként szabványos AT-parancsokkal vezérelhető UART interfészen keresztül. A belső mikrovezérlő firmware kód frissíthető lokális interfészen keresztül, illetve az RF-csatornán keresztül is (FOTA – Firmware Over-the-air).

 

ESP8266-ESP-12E.png

 

 

Az ESP8266 ESP-12E jellemzői:

  • IEEE802.11 b/g/n kompatibilis Wi-Fi modul,
  • integrált Wi-Fi RF áramkör,
  • beépített TCP/IP-stack,
  • integrált antenna a NYÁK-lemezen,
  • AT-parancskészlet,
  • tápfeszültség +3…3.6V,
  • áramfelvétel max. 170mA,
  • felületszerelt tokozásban,
  • méret 24 x 16 x 3mm.

Az ESP8266 angol nyelvű közösségi fóruma videókkal, alkalmazási példákkal, stb.: www.esp8266.com

ESP8266 ESP-12E modul cégünk kínálatunkban:

CikkszámTípus
76-09-04 ESP8266 ESP-12E, Wi-Fi modul SMD, PCB antenna