Kategóriák

CELDUC

A céget 1964-ben alapította Michel Guichard. A Celduc ma két különálló vállalatcsoprtra oszlik, a Celduc® transfo és Celduc® relais. Franciaországban az egyetlen vállalat, amely szilárdtest reléket gyárt. 200 alkalmazottat foglalkoztatnak, a két gyártóközpont összesen 10 000 négyzetméter területű, világszerte megtalálhatóak termékeik.

SZILÁRDTEST RELÉK

A szilárdtest relé, vagy más néven SSR (Solid State Relays) elnevezés onnan ered, hogy funkciójában azonos feladatot lát el, mint a hagyományos relé, de ezt mechanikai mozgó alkatrész nélkül teszi. Ezeket az innovatív és magas hatásfokú eszközöket főként az iparban használják. 
A három fő alkalmazási területe az ipari fűtés és hőmérséklet-szabályozás, a világításvezérlés és a motorvezérlés. A szilárdtest relék (SSR) előnyei az elektromechanikus relékkel (EMR) összehasonlítva az alábbiak:

  • Hosszú élettartam: mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészt ami kopik, deformálódik, ezért a hagyományos reléknél 200-szor hosszabb ideig működőképesek.
  • Nagyon alacsony energiafogyasztás: kicsi vezérlőárammal is magas terheléseket tud kapcsolni.
  • Csendes működés: a technológiából adódóan nem generál akusztikus zajt, miközben változtatja a kimenet állapotát. Ez kiemelkedően fontos tulajdonság az orvosi és háztartási felhasználásnál.
  • Rezgésállóság: nincs kockázata a véletlen kapcsolásnak a félvezető technológiának köszönhetően.
  • Nagyon magas kapcsolófrekvencia: lehetővé teszi a szabályozásban a nagyon nagy pontosságot, pl. a hőmérsékletszabályozás területén.

MÁGNESES KÖZELÍTÉSÉRZÉKELŐK

Ezek az eszközök érzékelő vezérléseknél használhatóak pl. helyzet, elmozdulás, szint, távolság, vagy fordulatszám megfigyelésére. Alkalmazási területük rendkívül széles, megtalálhatóak a hétköznapi ajtónyitás érzékelőktől kezdve az autó- és repülőgépiparban vagy a távközlésben. A gyártási folyamatokban fontos szerepe van az automatizálási alkalmazásokban.

 

REED-RELÉK ÉS REED KAPCSOLÓK

A reed-relé, vagy kapcsoló egy olyan kapcsoló, amelyet mágneses mező működtet. A védőgázzal töltött reed csőben érintkező nyelvek találhatóak, amelyek védve vannak a szennyeződéstől, nedvességtől és korróziótól. Mágneses tér hatására ezek az érintkező nyelvek átmágneseződnek és egymáshoz kapcsolódnak. A Celduc a mai napig immár 50 éve gyártja ezeket a termékeket, amelyeket a mágneses közelítésérzékelőkben is felhasznál. Ez a termékcsalád a kompakt méretének és megbízhatóságának köszönheti sikerét.

 

CELDUC TERMÉKCSALÁDOK KÍNÁLATUNKBAN:

Reed-kontaktusok
Reed-jelfogók
Mágnesek Reed-jelfogókhoz
NYÁK-ba ültethető szilárdtest relék
Szerelhető szilárdtest relé modulok
Mágneses közelítés kapcsolók
Billenésérzékelő kapcsolók

 

Cégünk a Celduc® relais magyarországi disztribútora. A fenti legnépszerűbb Celduc termékekből raktárunkból azonnal tudunk szállítani, valamint igény szerint a Celduc bármelyik termékét megrendelheti tőlünk, keressen bennünket elérhetőségeinken: info@ret.hu, +36 62 554-600

 

www.e-catalogue.celduc-relais.com

 

Gyártóhoz tartozó termékek