Kategóriák

Kábelerdő megszüntetése - egyszerűbb áramellátás

1db földelt dugvilla és akár 4 db C13-as aljzat? Kínálatunkban megtalálható Y-elosztó kábelek megfelelő variációjával akár ezt is összeállíthatja.

Termékismertető

Az otthoni és munkahelyi íróasztalok, munkaasztalok felszerelésének alapelemei az asztali számítógépek és tartozékai, nyomtatók, monitorok, esetleg tápegységek, oszcilloszkópok és egyéb berendezések. Ezek csatlakoztatására az elektromos hálózathoz általában nem elegendő egy 6-os elosztó, több aljzattal rendelkező elosztókat, vagy több kisebb elosztót kell használni. A készülékek egyenkénti csatlakoztatása után kialakuló kábel rengeteg helyet foglal és a sok kábel esztétikai látványa sem kellemes. Mivel az elektromos berendezéseink drótnélküli áramellátása, néhány kis fogyasztású “kütyü” kivételével még nem megoldott (pedig Tesla már a múlt század elején kísérletezett vele állítólag sikerrel), ezért nem tudjuk elkerülni a csatlakozó kábelek erdejét, viszont helyes szervezéssel, Y-elosztó kábelek alkalmazásával, készülékek sorba kötésével, láncolásával (amennyiben lehetséges) csökkenthetjük az átláthatatlan kábelhalmazt. A hálózati elosztóból Y-elosztó kábellel csatlakozunk az asztali számítógépre és pl. a nyomtatóra, az asztali számítógépről és más egységről, ha van továbbvezető aljzat akkor monitor Y-kábellel csatlakozhatunk további két készülékhez stb. Optimális esetben akár negyedére, de minimum felére csökkenthetjük a hálózati elosztóba, fali csatlakozóba csatlakoztatott dugvillák számát. A fent említett Y-elosztó kábelek megtalálhatók cégünk kínálatában.

A bemutatott első termék egyik végén szabványos 90°-os Schuko dugvilla, a másik végén pedig két szabványos C13-as (IEC320) földelt csatlakozó aljzat található.

A második termék egyik végén szabványos, egyenes C14-es (IEC320) földelt csatlakozó dugó, a másik végén pedig két szabványos C13-as (IEC320) földelt csatlakozó aljzat található. Ezt használhatjuk a tápellátás továbbvezetésére olyan készülékekről, melyeken van erre a célra kialakított továbbító hálózati aljzat.

A fenti termékeken felül cégünknél megtalálhatók kiváló minőségű szerelt hálózati csatlakozó kábelek és elektromos bekötő kábelek (egyik végén csatlakozó) széles választéka, többféle hosszúságban és csatlakozó kialakítással, szabványos 3-vezetékes földelt vagy 2-vezetékes földelés nélküli (borotva csatlakozó) kivitelben. Cégünk WEB-oldalán írja be a kereső mezőbe a „hálózati kábel” kereső kifejezést..

 

Az Y-elosztó kábelek jellemzői:

  • Hosszúság: 2,35m,
  • szín: fekete,
  • terhelhetőség: 10A/250V,
  • ROHS kompatibilis.

 Y-elosztó kábelek kínálatunkban:

CikkszámTípus
65-16-49 Hálózati Y-kábel 90° 2.35m 3x1mm²
65-16-50 Hálózati Y-kábel, monitor 2.35m 3x1mm²