Kategóriák

Pattintsd fel, felejtsd el!

Gyárilag hűtőbordával ellátott, DIN-sínre pattintható, maximum 25A-es terhelés kapcsolására alkalmas szilárdtest relét ajánlunk raktárról a francia Celduc cég kínálatából.

Termékismertető

A fenti állítás egy kis túlzással talán, de igaz a francia CELDUC cég SUL 942460 termékére. Ez egy szabványos DIN-sínre szerelhető szilárdtest relé, hűtőbordával, ennek köszönhetően nem szükséges külső hűtőbordára szerelni. Vékony tokozású, oldalirányban helytakarékos szerelési kialakításhoz ideális, mivel a szélessége mindössze 22.5mm. Azért a ’kis túlzással’ mert az eszközt nem csak fel kell pattintani a szabványos DIN-sínre, hanem az elektromos bekötéseket is el kell végezni (pár perc), viszont a rendkívül egyszerű szerelés és az, hogy a szilárdtest relé eleve hűtőbordával van szerelve, mentesít minket a hagyományos szilárdtest relék szerelési munkáitól, a hűtőfelület kiválasztásától, beszerelésétől stb.

Az SUL 942460 szilárdtest relé antiparallel tirisztor kimenete max. 25A terhelést tud kapcsolni, főleg rezisztív (AC-51) fogyasztó esetén. Induktív fogyasztók, motorok (AC-53) kapcsolása esetén ez az áram, mint minden más szilárdtest relé esetében kevesebb. A második esetben a szilárdtest relé kapcsolt kimenetét kiegészítésként védeni kell túlfeszültség impulzusokkal szemben varisztor, RC-hálózat vagy félvezető túlfeszültség védő beépítésével. Az eszköz a kapcsolást a váltakozó áramú hálózat nullátmeneténél végzi. A bemenő vezérlő feszültség, a szilárdtest reléknél megszokott 3-32V DC. A 3-32V DC bemenet konstans áram vezérlés jellegű, a bekapcsolt állapotot sárga LED jelzi.

Cégünk a CELDUC cég hivatalos magyarországi disztribútoraként az általuk gyártott szilárdtest relék (SSR) széles választékát kínálja raktárról. A cégünknél raktáron nem található típusok szállítását is biztosítani tudjuk a CELDUC cég teljes kínálatából, külön egyeztetés alapján.

Figyelem: A szilárdtest reléket, amennyiben nem rendelkezik hűtőbordával - mint a cikkünkben szereplő SUL942460 -, hűtőbordára kell szerelni, valamint tartós rövidzár ellen a terhelés oldalon biztosítékkal kell védeni! A megfelelő biztosíték kiválasztása érdekében (áramérték, I²t-paraméter), kérjük feltétlen olvassa el a gyári adatlapot, mely honlapunkról letölthető, vagy hívja szakembereinket! Alapszabály a biztosíték kiválasztásakor, hogy I²t(SSR) = 2*I2t (biztosíték).

A hűtőbordák és biztosítékok cégünknél szintén megvásárolhatók.

 

Az SUL942460 szilárdtest relé jellemzői

  • Vékony (slim) tokozás, szerelés DIN-sínre,
  • 2 kV szigetelési feszültség,
  • 3…32 V DC bemeneti vezérlő feszültség,
  • 12…280V AC (RMS) vezérelt feszültség,
  • nullátmenet kapcsolás,
  • széles működési hőmérséklet-tartomány (-55…+100°C),
  • UL/EN/VDE tanúsítványok,
  • ROHS kvalifikált.

 

SUL 942460 cégünk kínálatában:

CikkszámTípus
49-04-61 SUL 942460 Uo=12…280V AC, 25A, Ui=3…32V DC, szilárdtest relé