0
Bruttó:
0.00 HUF
Nettó:
0.00 HUF
FONTOS ÜZENET

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy

2024. május 20-a pünkösdhétfő munkaszüneti nap,
ezért ezen a napon minden egységünk

ZÁRVA

A május 17-én pénteken feladott csomagok május 21-én kedden kerülnek kiszállításra.

FONTOS ÜZENET

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy

2024. május 20-a pünkösdhétfő munkaszüneti nap,
ezért ezen a napon minden egységünk

ZÁRVA

A május 17-én pénteken feladott csomagok május 21-én kedden kerülnek kiszállításra.

Kategóriák

Genius Loci Díj 2019 - regionális kategória

Genius Loci díjA RET Kft. a Széchenyi István Egyetemen 2014 óta működő Arrabona Racing Team Formula Student csapat egyik legnagyobb támogatója 2015 óta. Úgy gondoljuk, hogy a Formula Student világa és az Arrabona Racing Team (ART) egy nagyon jó ugródeszka az olyan ambiciózus fiatalok számára, akik jövőjüket a járműfejlesztés és technológiai innováció területén képzelik el.

A Formula Student nemzetközi mérnökverseny, melynek célja egy formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra vitele, amelyet kizárólag egyetemisták valósítanak meg. A világszerte megrendezett versenyeken a csapatok saját tervezésű autóikkal mérik össze tudásukat, illetve prezentálják munkájukat a bíráknak. A FS konstruktőri versenyeken a mérnöki szakértelmen túl egyéb szakismeretekre is szükség van a helytálláshoz, így az ART felépítése is alapvetően két részre osztható. Egyrészről az autót meg kell tervezni, legyártani, összeszerelni, majd tesztelni és a versenyre felkészíteni. Ehhez az elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat elsajátítása is elengedhetetlen. Másrészről a csapat működéséhez szükséges feladatokat is el kell látni, amiért a management részleg felelős. Az ART a nemzetközi versenyeken elért sikerei végett immár a harmadik éve az ország legsikeresebb belsőégésű FS csapata.

 A Robtron Elektronik Trade Kft. a versenyautókhoz szükséges elektronikai alkatrészeket biztosítja a hallgatók számára, továbbá a versenyszezon időszakára szállítási célokra egy Mercedes Vito gépjárművet bocsájt a csapat rendelkezésére, illetve rugalmasságával és folyamatos segítőkészségével nagy támogatást jelentett az Arrabona Racing Team számára. A csapat 2018-ban regisztráció útján részvételt nyert a Formula Student Germany-ra, a Formula Student Austira-ra, valamint a Formula Student East-re. A három verseny során összesen megközelítőleg 2000 km-t utaztak, mely utak során cégünk gépjárművét használhatták. Emellett a sikeres szereplésekhez elengedhetetlen tesztidőszakban, minden hétvégén lehetőségük volt a szükséges mérő- és tesztberendezéssel az egyetemtől 20 km-re lévő tesztpályára kiutazni.

A csapatban dolgozó fiatalok még a diploma megszerzése előtt szakmai tapasztalatot szereznek: tervezési és gyártási tapasztalatokat kapnak, megismerik egy projekt költségvetésének fontosságát, nemzetközi környezetben dolgozhatnak, fejleszthetik nyelvi készségeiket, megtanulnak határidőket betartva hatékonyan dolgozni.

Büszkék vagyunk rá, hogy általuk megkaptuk a Genius Loci 2019 – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért, regionális kategória díjat.

Arrabona Racing TeamART_05Mercedes Vito